Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nový revolučný motor Mazdy Skyactiv-X, ktorý disponuje mild-hybridnou technológiou, je medzi zákazníkmi veľmi žiadaný. Portál AutoNews informuje, že takýto úspech nečakala ani automobilka, ktorá mala s motorom len prednedávnom obrovské problémy.

Ako však oznámil šéf európskej divízie automobilky Mazda, Yasuhiro Aoyama, až 60 % vozidiel Mazda 3 sa predáva vo verzii s motorom Skyactiv-X, pri novinke CX-30 je to tiež veľmi slušných 45 %. Skyactiv-X motorifikácia tak žne obrovský úspech aj napriek tomu, že sa jedná o úplne novú technológiu, ktorá kombinuje zážihové zapaľovanie benzínového motora so vznetovým zapaľovaním dieselového agregátu.

Spojením týchto dvoch vlastností Mazda vytvorila motor, ktorý produkuje nízke množstvo emisií zlepšuje jazdný zážitok a znižuje spotrebu, ktorá je v prípade Mazdy 3 s motorom Skyactiv-X iba 5,4 litra na 100 km, informuje CarMagazine.

Aoyama verí, že ak tento záujem o vozidlá Mazdy x novými motormi Skyactiv-X nepoľaví, tak budúci rok by sa mohla stať Mazda CX-30 najlepšie predávajúcim vozidlom automobilky v Európe. V budúcom roku by sa im tiež mohlo podariť predať najviac vozidiel v histórií automobilky.

Zdroj: AutoNews, CarMagazine

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú