Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Predstavenie novej verzie operačného systému pre iPhony je ešte vzdialené niekoľko mesiacov, no už teraz sa podarilo získať časť predstáv o tom, čo by mohol priniesť. Medzi inými vylepšeniami by to mali byť aspoň 2 zásadné novinky určené pre hodinky Applu so zameraním na zdravie. Poprvýkrát v histórii Apple Watch môže do nich pribudnúť funkcia pre sledovanie hladiny kyslíka v krvi, čím budú sledovať zdravie človeka ešte detailnejšie. Časti kódu tejto funkcie našiel v útržkoch kódu iOS 14 portál 9to5Mac.

V budúcnosti môže do týchto hodiniek môže pribudnúť sledovanie kyslíka v krvi, vďaka čomu by mohli používateľa varovať aj pred srdcovou príhodou. Apple však podľa zistení vyvíja novú notifikáciu, ktorá má na tieto zdravotné problémy upozorniť na základne meraní počas nosenia hodiniek.

Apple

Môžeme predpokladať, že spoločnosť pripravuje novú funkciu pre monitorovanie zdravia, avšak nie je známe, aký nároky budú musieť hodinky spĺňať. Je možné, že s touto novinkou prídu nové Apple Watch Series 6 vybavené aj špeciálnymi senzormi. Mohla by však prísť aj v novom watchOS 7. Zároveň by mal Apple v novom modeli hodiniek vylepšiť funkciu EKG, informoval Engadget.

Zdroj: 9to5Mac, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú