Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Streamovací gigant prvýkrát ponúkol podporu priestorového zvuku ešte v roku 2021 a týkalo sa to len majiteľov vybraných Apple zariadení. Netflix včera oznámil, že v spolupráci so spoločnosťou Sennheiser bude priestorový zvuk dostupný už pre všetky zariadenia, informoval o tom portál Verge.

Za všetkým stojí technológia Sennheiser AMBEO, ktorá vylepšuje stereo zvuk o nový pohlcujúci audio zážitok z priestorového zvuku. Ten bude kompatibilný so všetkými zariadeniami a týkať sa ma súčasného vybraného obsahu Netflixu, ako aj ďalších plánovaných projektov.

Netflix

Jedinečná technológia je navyše oddelená od podpory priestorového zvuku a umožní tak priniesť vylepšený audio zážitok aj na zariadenia, ktoré funkciu automaticky nepodporujú.

Podľa streamovacej spoločnosti, užívatelia, ktorí nevlastnia reproduktory s priestorovým zvukom či zariadenia bez takejto podpory, uvidia aktivovaný priestorový zvuk pri sledovaní kompatibilného programu automaticky.

Najnovšia novinka sa dnešným dňom zavádza do rozšírených možností knižnice Netflixu a predplatitelia si môžu vyhľadať jednotlivý kompatibilný obsah podľa vyhľadávacieho filtra so zadaním kľúčového slova „priestorový zvuk“. Medzi prvé tituly, ktoré si divák môže vychutnať patria Stranger Things 4, Red Notice, The Witcher a ďalšie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú