Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Netflix myslí aj na našich lokálnych predplatiteľov, ktorých pravidelne zásobuje filmami a seriálmi z vlastnej produkcie s čoraz častejším dabingom či titulkami. Dokazuje to ale aj bohatá ponuka pochádzajúca priamo zo slovenskej či českej tvorby, kedy v ponuke služby nájdeme najväčšie hity z posledných rokov.

Nechýbajú medzi nimi napríklad slovenské snímky Štastný nový rok, Sviňa, Čiara, nedávne české hity ako Matky či pozitívne prijatý dokument o hudobnej legende Karlovi Gottovi so symbolickým názvom Karel.

V posledný januárový deň sa do klubu lokálnych snímok zaradí aj životopisná dramatická snímka režisérky Agnieszka Holland – Šarlatán, v hlavnej úlohe s oceňovaným Ivanom Trojanom.

Marlene Film Production

Filmová novinka z roku 2020 sleduje skutočný príbeh známeho ľudového liečiteľa Jana Mikoláška, ktorého služby počas jeho života vyhľadali tisícky ľudí vrátane najvýznamnejších osobností vtedajšieho kultúrneho i politického života.

Šarlatán patrí k divácky najúspešnejším českým filmom uplynulých rokov, minulý rok sa ocitol aj v úzkom výbere v prestížnej nominácii na Oscara za najlepší film. Nomináciu síce napokon nezískal, z domácej scény si ale odniesol päticu ocenení Český lev.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú