Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pozeranie filmov a seriálov na Netflixe sa pri smartfónoch občas môže skomplikovať nechceným dotykom na obrazovke, či posunutím prehrávania. Nechcené dotyky obmedzí nová funkcia, ktorá sa dostáva k prvým používateľom Androidov. Pomocou možnosti uzamknutia obrazovky Netflix zabrániť dotykom na obrazovke počas sledovania obsahu. Ide o malú, no vcelku užitočnú novinku. Informoval o nej portál 9to5Google.

Po spustení prehrávania filmu alebo seriálu sa v ponuke Netflixu objaví možnosť pre uzamknutie displeja Android smartfónu, ktorá má za úlohu zabrániť náhodným dotykom počas pozerania.

Funkcia sa nachádza medzi možnosťami pre prehliadanie ďalších epizód, výbere titulkov a prehrávaní ďalšej časti. Po aktivácii zámku obrazovky všetky ostatné možnosti ostanú skryté a zobrazovať sa bude iba ikona uzamknutia.

Týmto spôsobom tak už používateľ omylom nepozastaví alebo nepretočí prehrávaný obsah. Na deaktiváciu režimu uzamknutia stačí dvakrát ťuknúť na zobrazenú ikonu zámku a následne sa zobrazia všetky ďalšie tlačidlá, informuje The Verge.

Funkcia je zatiaľ uvoľňovaná iba pre Android smartfóny a nie je známe, kedy sa dostane aj na zariadenia s iOS.

Zdroj: 9to5Google, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú