Netflix ako najväčšia streamovacia služba v globálnom merítku pôsobí v mnohých krajinách, kde si jeho zákazníci môžu zvoliť niektorý z 3 druhov predplatného. Okrem základného balíka má spoločnosť v ponuke aj štandardný balík a prémiovú ponuku. Cenu za dva balíky sa Netflix rozhodol zvýšiť v ďalšej krajine, kde si za ne zákazníci priplatia o 1 €, respektíve 2 € navyše, informuje stránka Netflix CZ + SK Fans.

Ešte v priebehu 3. kvartálu minulého roka si Netflix predplácalo až 158 miliónov používateľov, pričom celkovo 5,5 milióna ľudí malo aktívne skúšobné obdobie. Po jeho skončení môžu prestať stream používať alebo si predplatiť niektorý z plánov spoločnosti. Na Slovensku je k dispozícii základný (7,99 €), štandardný (9,99 €) a prémiový balík (11,99 €). Nie všade je však predplatné na rovnakej úrovni.

Flickr

Predplatitelia v Belgicku si ako ďalší priplatia za služby. Netflix totiž zvýšil cenu štandardného a prémiového balíka na 11,99 €, respektíve 15,99 € za prémiový plán. Cena na Slovensku a v susednom Česku sa zatiaľ nemení, no nie je vylúčené, že sa tak čoskoro stane. Netflix však nie je jediný, kto sa rozhodol vypýtať si za svoj stream viac peňazí. Prednedávnom tak spravilo aj HBO Go, ktoré zdraželo o 1 €.

Zdroj: Netflix CZ + SK Fans, HBO Go, Statista

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú