Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sledovanie obsahu na najväčšej streamovacej službe spotrebuje majiteľom Androidov menej dát. Oznámila to spoločnosť, ktorá informovala o prechode streamu na nový kodek AV1. Ten poskytuje ešte o 20 % lepšiu kompresiu obsahu v porovnaní s VP9. Netflix teraz prináša streamovanie s kodekom AV1 do Android smartfónov, kde používateľom ušetrí značné množstvo dát aj pri pozeraní vo vysokej kvalite, informuje Engadget.

S novým kodekom sa Netflix môže vyhnúť aj licenčným poplatkom a rozšíriť ho chce na všetky ostatné platformy. Najviac však ušetrí dáta práve na smartfónoch, kde je pozeranie streamu veľkým žrútom predplatených dátových balíkov, čo sme zisťovali aj v našom porovnaní služieb.

Netflix spúšťa pre Android smartfóny prehrávanie obsahu s kodekom AV1. Ušetrí množstvo dát. Zdroj: Flickr

V ponuke Netflixu sú s kodekom AV1 dostupné zatiaľ vybrané tituly, pri ktorých môže zákazník spotrebovať menej dát po aktivácii funkcie „Save Data“ vo svojom Android zariadení. V prípade sledovania v 4K rozlíšení a v HDR dokáže kodek ušetriť až 30 % dát. Streamovacia služba ale neprezradila, ktoré filmy a seriály môžu diváci s novým kodekom sledovať.

Zdroj: Netflix, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú