Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vo svete videostreamovacích služieb sa kvôli vzniku nových platforiem neustále začína zvyšovať konkurencia, čo má samozrejme svoje výhody, ale aj nevýhody. Kvalitná konkurencia môže zabezpečiť zlepšenie kvality a podmienok či v neposlednom rade zníženie ceny. Na druhej strane sa však začína boj o viaceré seriálové či filmové tituly. CNN najnovšie prezrádza, že táto situácia sa dotkne aj jedného z najobľúbenejších amerických komediálnych seriálov, ktorý onedlho skončí svoje pôsobenie na Netflixe.

Fanúšikovia seriálu The Office, ktorý mimochodom patrí medzi jeden z najobľúbenejších nielen na Netflixe končí svoje pôsobenie na tejto streamovacej platforme. Americká televízna sieť NBC sa rozhodla, že seriál, ktorého vysielacie práva má do roku 2020 zakúpeny Netlix, ďalej nepredĺži. Po skončení zmluvy sa tak všetkých 9 sérií The Office bude vysielať výlučne len na ich vlastnej streamingovej platforme NBCUniversal.

Táto situácia však nie je jediná a Netflix sa pripravuje na stratu mnohých licencovaných programov. Spoločnosť preto začala pripravovať viaceré seriály z vlastnej produkcie a plánuje v tom pokračovať aj naďalej. Podobná stratégia sa osvedčila už viacerým stramovacím spoločnostiam, ktoré uspeli so svojimi vlastnými seriálmi.

Zdroj: CNN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú