Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V súvislosti s Netflixom sa momentálne nepíše o ničom inom ako seriálovom megahite Squid Game, ktorý má našliapnuté stať sa vôbec najúspešnejším projektom v histórii služby.

Po nedávnom fiasku, kedy tvorcovia v seriáli omylom použili skutočné telefónne čísla a ich majiteľov zaplavovali tisícky telefonátov, teraz Netflix v súvislosti so Squid Game čelí ďalšiemu problému.

Tentokrát však o niečo vážnejšiemu, keďže streamovacieho giganta žaluje druhý najväčší poskytovateľ internetu v Južnej Kórey, spoločnosť SK Broadband.

Netflix

Ako informuje Forbes, internetový poskytovateľ od Netflixu žiada, aby mu finančne prispieval za zvýšené využitie siete. Tá v uplynulých dňoch zaznamenala rekordný nárast práve kvôli úspechu Squid Game, o ktorý je v Južnej Kórei obrovský záujem.

Problém sa však netýka len aktuálnej situácie a siaha späť do minulosti. Kórejský poskytovateľ v žalobe argumentuje, že od roku 2018 sa prevádzka Netflixu zdvihla až 24-násobne z 50 Gbps až na aktuálnych 1 200 Gbps zaznamenaných v septembri 2021.

Aj keď sa Netflix snaží situáciu riešiť aj mimosúdnou cestou, so žalobou zo strany internetového poskytovateľa sa spoločnosť príliš nevie stotožniť.

Tvrdí totiž, že finančná kompenzácia za využívanie siete vo svete rozhodne nie je štandardom a navyše Netflix v krajine štedro investuje. Od roku 2016 podľa Reuters Netflix v Južnej Kórei preinvestoval viac ako 700 miliónov dolárov a vytvoril pracovné miesta pre 16 000 ľudí.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú