Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jedna z najpopulárnejších streamovacích služieb hudby oznamuje rast cien. CEO spoločnosti Spotify potvrdil rast počtu zákazníkov, no zároveň si pre nich pripravil nemilé prekvapenie. Počas oznámenia štvrťročných hospodárskych výsledkov totiž ohlásil budúce zvyšovanie poplatkov za využívanie streamu, informuje TechCrunch.

Spotify sa doteraz darilo a počet aktívnych ako aj platiacich používateľov naďalej rástol. Celkovo mala do konca 3. kvartálu tohto roka služba až 144 miliónov platiacich zákazníkov, pričom ju používa až 320 miliónov ľudí. Gigant však potvrdil problémy s nižšími predajmi a ziskami, čo viedlo k poklesu jeho akcií.

Hoci teda túto streamovaciu službu používa čoraz viac ľudí, príde na rad aj zvyšovanie poplatkov. Podľa vyjadrení Daniela Eka, CEO Spotify, bude firma v budúcnosti zvyšovať predplatné balíkov, no nateraz nie je jednoznačne známe, o koľko vzrastie predplatné a ktoré trhy táto nová stratégia spoločnosti zasiahne, informuje Android Authority.

Používatelia tak ostávajú v neistote, no nateraz sa zatiaľ nič nemení ani na slovenskom trhu. Stream môžeme naďalej využívať s obmedzeniami aj bezplatne alebo využiť predplatné Individual za 5,99 € mesačne, Duo za 7,99 € mesačne či rodinné predplatné Family za 8,99 €.

Zdroj: TechCrunch, Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú