Ako si si už mohol všimnúť, Epic Games Store každý deň rozdáva hry zadarmo. Medzičasom portál PC Gamer upozornili na uniknutý zoznam nadchádzajúcich hier, ktorého relevantnosť potvrdzuje aj dnešná hra.

Podľa spomínaného zoznamu, včerajšiu hororovku Alien: Isolation mala vystriedať rovnako atmosférická, no o niečo akčnejšia záležitosť Metro 2033. Predpoklad sa len pred niekoľkými minútami naplnil, vďaka čomu máš opäť 24-hodinovú možnosť si túto hru zaradiť do digitálnej knižnice.

Metro 2033 patrí medzi vynikajúco hodnoteného hry roku 2010, na čom sa podpísala hustá atmosféra moskovského metra blízko vzdialenej budúcnosti. Rovnako vyšperkovaný je aj príbeh, keďže ten vychádza z rovnomennej knižnej predlohy Dmitryho Glukhovskeho.

Premisa hry je postavená na neutíchajúcej potrebe prežitia v tuneloch pod Moskvou skrz akčné pasáže tradičnej strieľačky z pohľadu vlastných očí. Sťažené podmienky ľudstva umocňuje prítomnosť všadeprítomných mutantov, ktorí sa za roky od nukleárnej vojny adaptovali na nový svet.

Rozdávaná hra je navyše v Redux edícii, čiže v jej najlepšej grafickej a technickej forme, v ktorej sa objavila aj na konzolách PS4 a Xbox One. Podľa uniknutého zoznamu predpovedaných hier, Metro 2033 Redux zajtra o 17:00 vystrieda manažérska stratégia Tropico 5.

Zdroje: Epic Games Store, PC Gamer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú