Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Návrh zákona schválený v stredu nemeckým kabinetom má za cieľ uľahčiť v celej krajine využívanie dronov na prepravu a iné účely. Podľa agentúry DPA tamojšia vláda chce, aby bolo využívanie dronov jednoduchšie a bezpečnejšie.

Vláda chce novú legislatívu, do ktorej zakomponovala návrhy Európskej únie, schváliť v parlamente ešte pred voľbami, ktoré by sa mali konať koncom septembra.

Podľa nemeckého ministra dopravy  Andreas Scheuer dokážu drony prepraviť lieky, vybavenie a balíky na veľké vzdialenosti rýchlo a efektívne a zároveň sú výhodné v neprístupných oblastiach ako podpora pohotovostných služieb či poľnohospodárstva.

Cieľom legislatívy je vytvoriť nové oblasti podnikania pri dosiahnutí vysokej úrovne bezpečnosti pre ľudí, vzdušný priestor a prírodu, ako aj regulácia vzletov a pristátí i vymedzenie pravidiel pre bezpečné vzdialenosti.

Legislatíva ohľadom dronov sa tento rok zmenila v celej Európskej únii, pričom len nedávno sme ťa informovali o zmenách, ktoré nové podmienky predstavujú pre Slovákov.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú