Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nový Windows 11 je na trhu dostupný vyše mesiaca a už koncom októbra sa podľa štatistík AdDuplex dostal na 5 % všetkých počítačov s Windowsom. Pokiaľ však nie je používateľ s novým systémom spokojný, Microsoft mu ponúka obmedzený čas pre návrat na starší Windows 10. Rozhodnúť sa ale musí rýchlo, downgrade je totiž časovo obmedzený, informuje CNET.

Po aktualizácii podporovaného zariadenia na Windows 11 má totiž používateľ na rozmyslenie len 10 dní, v priebehu ktorých sa môže kedykoľvek vrátiť na predošlú „desiatku“. Pri takomto návrate sa zachovajú všetky nastavenia, súbory a aplikácie, ktoré nebude potrebné inštalovať znova.

Takýto limit pritom Microsoft zaviedol pri downgrade už v beta testovaní Windowsu 11 od leta, kedy mohli testeri prejsť späť na oficiálny Windows 10 do 10 dní. Obmedzenie sa tak prenieslo aj do oficiálnej verzie Windows 11.

Po uplynutí 10 dní však možnosť návratu na staršiu verziu zmizne a systém automaticky odstráni predošlú zálohu. Ak by sa teda používateľ chcel vrátiť na Windows 10 po uplynutí spomenutej lehoty, neminie ho čistá inštalácia systému, ako aj všetkých aplikácií a opätovné nastavenie systému.

Zdroj: CNET

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú