Používatelia operačného systému Windows sú dlhé roky zvyknutí na možnosti upravovania zovňajšku prostredia systému skrz dedikovanú sekciu v nastaveniach. Ostatné nastavenia však boli rozhádzané kdekoľvek v rámci Windowsu.

Ako to fungovalo doteraz?

Doteraz v nastaveniach chýbali možnosti prispôsobenia Panela úloh, keďže boli dostupné len pomocou kontextovej ponuky, skrytej za pravým tlačidlom myši. Podľa najnovších informácií portálu Windows Latest, prispôsobenie Panela úloh ako napríklad vypínanie alebo zapínanie sekcie s vyhľadávaním bude v blízkej budúcnosti dostupné aj v rámci primárnych nastavení.

Nastavenia Panela úloh budú ponovom dostupné už aj v nastaveniach

Takéto riešenie dáva z používateľského hľadiska zmysel, keďže väčšina nastavení systému, a aj samotného Panela úloh, je už plnohodnotne dostupná skrz jedinú ponuku vstavaných nastavení. Niektoré funkcionality tam však ešte stále chýbajú.

Pred Windowsom 10 mal operačné systémy Microsoftu tendenciu roztrieštiť jednotlivé nastavenia systémových súčasti hneď na niekoľko smerov v rámci používateľského prostredia. Microsoft sa však už niekoľko rokov snaží všetky možnosti zhrnúť pod jednu strechu, kde sa tam onedlho pridajú aj vyššie popísané možnosti nastavenia Panela úloh.

Zdroj: Windows Latest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú