Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nikdy by si zrejme nepovedal, že vesmírna agentúra by sa mohla zapojiť do segmentu parfémov. Ako ale informoval portál NDTV, NASA vytvorila parfém, ktorý na Zem prináša vôňu vesmíru.

Za samotnou vôňou stojí chemik Steve Pearce, ktorý s NASA uzavrel kontrakt ešte v roku 2008. Vesmírna agentúra ho požiadala, aby vytvoril „vôňu vesmíru“ pre budúcich astronautov. Cieľom NASA bolo, aby astronauti neboli po príchode do vesmíru prekvapení, respektíve zaskočení jeho „vôňou“.

Vývoj dokonalej vône vesmíru trval Steveovi 4 roky. Mnohí, ktorí už vo vesmíre boli, opisujú jeho vôňu ako dymovú a spálenú arómu, ktorá je cítiť tesne po výstrele z pištole. Iní astronauti naopak tvrdia, že vo vesmíre cítili mix strelného prachu, spáleného steaku, malín a rumu.

Ako ale informoval portál CNN, Steve spolu so svojim tímom chce ponúknuť „vôňu vesmíru“ aj širokej verejnosti. Na portáli Kickstarter preto rozbehol kampaň a ak bude úspešná, parfém sa dostane do masovej výroby a následného predaja.

Do konca kampane ostáva 47 dní a celkovo viac ako 1600 podporovateľov už vyzbieralo takmer 60 000 dolárov. Okrem možnosti zažiť vôňu vesmíru má tento projekt zvýšiť záujem mladých ľudí o študovanie vedy a techniky.

Zdroj: NDTV, CNN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú