Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tesla Model X sa po novom stane oficiálnym vozidlom na prepravu astronautov NASA k štartovacej ploche pri nadchádzajúcich misiách spoločnosti SpaceX, informuje Electrek.

SpaceX má za sebou finálny test kapsuly Crew Dragon, ktorý dopadol úspešne, a môže tak začať s prípravou dopravy astronautov na Medzinárodnú vesmírnu stanicu ISS. Aj keď prvý let tejto kapsule s ľudskou posádkou môže nakoniec nastať až niekedy medzi aprílom a júnom tohto roka, súčasťou štartu musí ako vždy byť aj oficiálne vozidlo, ktoré dovezie astronautov na štartovaciu plochu.

Ako informoval americký Associated Press, na piatkovú skúšku prišli dvaja astronauti NASA Doug Hurley a Robert Behnken, ktorí tvoria posádku prvého plánovaného letu kapsuly Crew Dragon práve v elektromobile Tesla Model X. Hovorca spoločnosti SpaceX neskôr potvrdil, že sa naozaj jedná o nové vozidlo na prepravu posádok ďalších misií.

Boeing, ktorý je druhou spoločnosťou s cieľom dopraviť astronautov NASA na ISS, sa však drží tradícií a na ich prepravu k štartovacej ploche plánuje použiť van Airstream podobný legendárnemu Astrovanu, ktorým vesmírna agentúra prevážala astronautov v minulosti.

Zdroj: Electrek, Associated Press

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú