Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Taiwanská spoločnosť TSMC, ktorá je najväčším producentom polovodičových čipov na svete, spustila testovaciu výrobu inovatívnych 3 nm procesorov. Zahájenie pilotnej výroby je dobrým znamením pred masovou výrobou čipov, ktoré sa ocitnú v koncových zariadeniach. Medzi inými ich uvidíme aj v budúcich iPhonoch. Na ich využitie si ale počkáme, informuje s odvolaním na DigiTimes portál Apple Insider.

Testovacia výroba 3 nm procesorov mala byť podľa zdroja spustená v továrni Fab 18 v južnom Taiwane. Masová produkcia týchto čipov vyrábaných 3 nm výrobným procesom by však nemala začať skôr ako v poslednom štvrťroku budúceho roka. Do konca roka 2022 tak bude TSMC testovať nový výrobný proces, ktorý je potrebné vyladiť pred spustením masovej produkcie čipov pre zariadenia budúcej generácie.

Nové 3 nm čipy by sa mali ocitnúť vo vlajkových smartfónoch, no na 3 nm výrobnom procese by mal byť v budúcnosti založený aj procesor M-série od Apple. Kalifornský gigant totiž momentálne poskytuje vo svojich notebookoch procesory M1 vyrobené 5 nm technológiou. Rovnaká bola využitá aj pri výrobe aktuálnych čipov A15 Bionic pre iPhony 13.

A hoci má DigiTimes slabú presnosť pri odhaľovaní budúcich plánov Applu, omnoho vyššiu úspešnosť má pri informáciách z dodávateľského reťazca. Tu sa potom objavujú informácie, že Apple by mohol využiť inovatívne 3 nm procesory vo svojich produktoch v roku 2023. Pokiaľ sú tieto odhalenia správne, na iPhony, iPad a MacBooky s procesormi novej generácie si tak počkáme ešte aspoň 2 roky.

Zdroj: DigiTimes , Apple Insider.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú