Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) sa v posledných mesiacoch zaoberala vylepšením viacerých funkcií v rámci elektronických schránok. Práca je takmer dokončená a výsledkom je intuitívnejšia a pohodlnejšia práca v prostredí e-schránok.

Na zmenách sa pracovalo už od roku 2018, kedy začala agentúra zbierať podnety a návrhy priamo od ľudí a používateľov. „V oblasti realizovaných zmien NASES postupovala v súlade s výsledkami guerilla testovaní, pri ktorých sa overuje kvalita riešení priamo v uliciach, ďalej sledovala výsledky kvalitatívnych testovaní či klik testov, ktoré poukázali na reálne potreby užívateľov,“ hovorí Peter Ďurica, generálny riaditeľ NASES.

Najviac používatešov sa zapojilo do oblasti, v rámci ktorej sa overovala zrozumiteľnosť a správnosť umiestnenia jednotlivých funkcií. Cieľom NASES je taktiež vytvoriť kvalitný systém elektronických služieb, ktoré budú dostupné aj pre znevýhodnených občanov,,Stačí dodržať pár jednoduchých pravidiel pri tvorbe stránky a webstránka sa stáva prístupnejšia aj pre ľudí s hendikepom,“ vysvetľuje Silvia Sekáčová, produktová manažérka e-schránok.

Zdroj: NASES

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú