Google už niekoľko rokov pracuje na vývoji univerzálneho operačného systému Fuchsia, no doposiaľ sa mu nevenovalo príliš veľa pozornosti. Ako upozornil portál TechRadar, to by sa v nasledujúcich mesiacoch či rokoch mohlo zmeniť, Fuchsia sa totiž stáva projektom s otvoreným zdrojovým kódom.

Už 5 rokov pracuje Google na svojom ďalšom operačnom systéme, ktorý stavia úplne od základov. Až doposiaľ však komunita nemohla do tohto projektu nijako zasahovať, no to sa v týchto dňoch mení. Google otvára zdrojový kód a verejnosť tak bude môcť prispievať k vývoju.

Aby sme ale uviedli veci na pravú mieru, zdroje operačného systému si mohla komunita stiahnuť už od začiatku jeho vývoja, no Google doposiaľ neprijímal žiadnych kontribútorov.

Po novom ale dokonca vyzýva verejnosť, aby svojimi nápadmi a riešeniami prispievali k vývoji tohto univerzálneho operačného systému, píše 9to5google.

Spoločnosť preto vytvorila formálny proces, vďaka ktorému sa môžu prípadní záujemcovia stať súčasťou vývojárskeho tímu Fuchsia. V rámci tohto oznámenia vydala aj podrobného sprievodcu, ako systém spustiť na emulátore a ako ho v základe používať. Treba podotknúť, že od použiteľnej verzie má Fuchsia naozaj veľmi ďaleko.

Zdroj: TechRadar, 9to5google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú