Ukrajinská prvá dáma Olena Zelenská obvinila Rusko, že využíva moderné technológie na šírenie teroru. TASR správu prevzala z agentúry DPA, ktorá o tom informovala v stredu.

„Ruskí teroristi si vybrali nový cieľ pre svoje útoky – našu energetickú infraštruktúru. Útočia na naše elektrárne,“ povedala manželka ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v utorok večer na výročnej konferencii Web Summit v portugalskom Lisabone, na ktorej sa zúčastnila osobne.

Moskva podľa Zelenskej využíva drony, kybernetickú špionáž a kyberútoky na kritickú infraštruktúru na šírenie teroru. V súvislosti s videozáznamami škôd, ktoré v dôsledku ruských vzdušných útokov vznikli na Ukrajine, uviedla, že jej krajina každodenne zápasí s výpadkami elektriny a internetu. „Rusko dáva technológie do služieb teroru,“ podotkla.

Správy o tom, že sa Olena Zelenská na spomínanej konferencii objaví osobne, do poslednej minúty neboli zverejnené z bezpečnostných dôvodov, pripomína DPA. Kyjev uvádza, že Rusko v uplynulých týždňoch útokmi dronom i náletmi vážne poškodilo zhruba 40 percent energetickej siete Ukrajiny.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú