Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V súvislosti s piatkovým (1. 11.) spustením parkovacieho systému v Petržalke zverejnila mestská časť mobilnú aplikáciu Urbi – Parkovanie Petržalka. Umožní registráciu ďalších áut a v prípade, že ju využijú aj tí, ktorí nemajú trvalý pobyt v Petržalke, nebudú musieť do 10. novembra za parkovanie platiť.

Po 10. novembri bude aplikácia Urbi – Parkovanie Petržalka fungovať najmä pre ľudí bez trvalého pobytu v mestskej časti. Aby sa vyhli plateniu za parkovanie od pondelka do štvrtka medzi 8.00 – 18.00 h a cez víkend, budú sa musieť v aplikácii prihlásiť pri príchode na parkovisko a odhlásiť pri odchode. Samotný systém bude fungovať tak, že zamestnanci miestneho úradu aj mestskí policajti budú mať k dispozícii aplikáciu, pomocou ktorej budú môcť okamžite skontrolovať, či je auto podľa evidenčného čísla zaregistrované v systéme.

Zobraziť celú galériu (1)
FOTO TASR - Pavol Zachar

V prípade, že nebude, budú môcť policajti nasadiť tzv. papuču a uložiť pokutu za priestupok. Najväčšia bratislavská mestská časť využíva možnosť zaviesť vlastný pilotný parkovací systém v medziobdobí, kým začne v roku 2021 platiť schválená celomestská parkovacia politika. Samospráva začne pilotný parkovací systém zavádzať najprv v lokalite Dvory, postupne bude nabiehať na celom území mestskej časti.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú