Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Unicode Consortium je súbor 501 neziskových organizácií, ktorých účelom je udržiavať štandardizáciu kódovania znakov naprieč rôznymi platformami. Unicode sa v poslednej dobe zaoberá najmä emotikonmi, ktoré sa podľa portálu The Guardian v blízkej dobe rozšíria o ďalšiu sadu originálnych znakov.

Nové emotikony však dvíhajú používateľov zo stoličiek. Ide totiž o hneď niekoľko rodovo neutrálnych znakov, ktoré majú za úlohu opäť o niečo viac pretlačiť myšlienku rodovej rovnosti do digitálneho sveta. Pribudli tak emotikony ako vyobrazenie hryzenia pery, gesto srdca vytvorené rukami, potrasenie rukami a najmä tehotný muž.

Zatiaľ čo na farebné odlíšenie rúk a tvárí sme si už zvykli, tehotné opačné pohlavie je novinkou. Tehotný muž pritom prichádza v dvoch variantoch – jeden s fúzami a druhý bez nich, pričom každý jeden model je dostupný v rôznych odtieňoch pleti.

NEPREHLIADNI
Messenger sa stane ešte otravnejším. Facebook pridáva novinku do četov

BuzzFeed zároveň informuje, že pribudnú emotikony princa a princeznej, no zároveň aj osoby s neutrálnym pohlavím a korunou na hlave. Medzi tradičnejšími emotikonmi tak už v najbližších mesiacoch nájdeme aj skrývajúceho sa alebo salutujúceho emotikona, röntgen alebo ikonu pripomínajúcu osobný doklad.

Treba však brať na zreteľ, že celý balík nových ikon je zatiaľ len v štádiu posudzovania a do finálnych telefónov sa nemusí dostať. Keď sa však nové emotikony schvália, v zariadeniach ich nájdeme pravdepodobne už v septembri.

Zdroje: The Guardian, BuzzFeed

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú