Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Polícia na svojom Facebooku pravidelne informuje aj po vodičoch, ktorí porušujú pravidlá cestnej premávky. Aktuálny príspevok sa však z tradičného zoznamu cestných pirátov porušujúcich rýchlostné limity a jazdiacich pod vplyvom alkoholu predsa len vymyká.

Na diaľnici D1 si totiž hliadka, pravdepodobne jazdiaca v civilne vyzerajucom vozidle, spozorovala vodiča dodávky, ktorý si za jazdy bez problémov čítal zoznamy papierov a dokonca opakovane skladal a nasadzoval okuliare. Polícia zverejnila aj videozáznam s rozmazanou tvárou vodiča.

 

„63-ročný vodič nákladného vozidla (na videu je dodávka, poz. red.) si v priebehu vedenia vozidla stíhal prezerať písomnosti, ktoré držal v rukách. Pri kontrole sa policajtom priznal a uviedol, že počas jazdy čítal faktúry. Policajti vodiča vyriešili v blokovom konaní,“ uviedla polícia.

Ide o jasné porušenie predpisov

(1) Vodič je povinný
c) venovať sa plne vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke

Nie je jasné, v ktorom úseku diaľnice D1 sa incident stal. Ako je však dobre známe, medzi Bratislavou a Trnavou je trojprúdová časť diaľnice bez odstavného pruhu, aj pársekundové rozptýlenie tak môže viesť k nárazu do kolóny alebo odstaveného auta.

To následne všetkých stojí dlhé desiatky minút, ak nie aj zdravie či život.

TASR - KP PZ

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú