Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Xiaomi konečne vypustilo aktualizáciu nadstavby MIUI 11, ktorá používateľom umožňuje zapnúť menu aplikácií. Ako informuje portál Gizchina, zatiaľ sa jedná iba o alpha verziu. Na OTA aktualizáciu si ešte budeme musieť chvíľu počkať.

Menu aplikácií bolo v minulosti výsadou všetkých Androidov, no postupom času sa výrobcovia začali uchyľovať k štýlu iOS, kde sa všetky nainštalované aplikácie nachádzajú na domácich obrazovkách. Mnohým používateľom však táto možnosť chýba a Xiaomi sa tak rozhodlo funkciu opätovne pridať do nadstavby.

Menu aplikácií môžu vo verzii MIUI 11 už dlhšie využívať majitelia smartfónov s čínskou ROM, no teraz Xiaomi konečne vypustilo alpha verziu MIUI 11 s touto funkciou aj pre globálny trh. Ako informuje portál FossBytes, návod na inštaláciu je veľmi jednoduchý. Stačí si stiahnuť inštalačný apk súbor alpha verzie najnovšieho launcheru MIUI, ktorú následne stačí v smartfóne nainštalovať. Treba však mať v nastaveniach povolenú inštaláciu aplikácií z neznámych zdrojov.

Následne už len stačí otvoriť nastavenia domácej obrazovky a v menu nastavení povoliť funkciu App Drawer. Menu aplikácií sa otvorí potiahnutím zdola nahor na ktorejkoľvek domácej obrazovke.

Zdroj: Gizchina, FossBytes

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú