Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Práca z domu počas aktuálnej situácie mala za následok aj väčšiu využiteľnosť cloudových úložísk. Microsoft sa preto rozhodol zväčšiť svoj cloud, aby ľuďom vyhovel. Koncom mesiaca bude po novom vo OneDrive dostupných v základnom predplatnom balíku miesto pôvodných 100 GB až 250 GB priestoru, informoval Microsoft na svojom webe.

Zmenu a väčšie úložisko vo OneDrive tak budú môcť využiť všetci zákazníci spoločnosti už o pár týždňov. Microsoft doteraz ponúkal ľuďom za 2 € mesačne OneDrive s kapacitou 100 GB. Bezplatne však naďalej ostáva veľkosť cloudu na doterajších 5 GB.

Rozhodnutie pre zvýšenie kapacity v základnom predplatnom prišlo ako odpoveď na požiadavky predplatiteľov, ktorí vo zvýšenej miere začali pracovať z domu a OneDrive využívali aj na ukladanie pracovných vecí.

Videosúbory, 3D modely z CAD systémov či veľké data sety pritom spotrebovali 100 GB kapacitu cloudu rýchlejšie. Po novom tak bude mať každý predplatiteľ vo OneDrive viac ako 2-násobok doterajšej kapacity, s ktorou si môže do cloudu uložiť ešte viac súborov.

Okrem toho Microsoft ponúka aj prémiovú verziu predplatného pre Microsoft 365 Family a Personal, kde ponúka OneDrive s kapacitou až 1 TB na osobu.

Zdroj: Microsoft

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú