Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nové konzoly od Microsoftu sú na trhu iba pár desiatok hodín a spoločnosť už musí riešiť prvý bizár a zároveň obrovský hoax. Ako informoval portál Cnet, na internete začali kolovať videá a fotografie konzol Series X, z ktorých sa dymilo, za čo údajne môže ich prehrievanie.

Konzola Xbox Series X sa už pri prvých testoch ukázala ako zariadenie s veľmi tichým, no maximálne efektívnym chladením, o čom sa koniec koncov môžeš presvedčiť aj v našej recenzii. Preto bolo veľmi divné, keď sa na internete začali objavovať videá zadymenej konzoly, z ktorej vychádzal dym cez horné vetracie otvory.

Účet Xbox Studio na Twitteri však na tieto videá reagoval a dokázal, že sa jedná o hoax, respektíve „žart“ niektorých hráčov. Dym, ktorý sa nachádzal na videách a fotografiách v žiadnom prípade nespôsobovalo prehrievanie, ale s najväčšou pravdepodobnosťou hráči vdýchli do konzoly dym z vaporizéra, ktorý následne veľmi efektne vyšiel von otvormi na vetranie.

Na toto video reagoval aj oficiálny profil Microsoftu, ktorý žiada hráčov, aby nevdychovali dym z vaporizéra do Series X. Nespresnil, či toto konanie môže konzolu nejako poškodiť, no ak by to bolo úplne neškodné, zrejme by tento príspevok nenapísali.

Zdroj: Cnet, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú