V priebehu tohto týždňa plánuje Microsoft vydať najnovšiu iteráciu prehliadača Edge postavenú na jadre Chromium, ktorá prinesie viaceré dôležité vylepšenia. Ešte pred debutom novej verzie sa však Microsoft odvážil predčasne označiť Edge za najvýkonnejší prehliadač pre Windows 10, informuje The Verge.

Podobne ako Google Chrome vo verzii 91 príde v rovnakej verzii 91 aj nový Edge, ktorý mal podľa tvrdení Microsoftu značne zlepšiť výkon pri spustení a fungovanie neaktívnych kariet. Nové zmeny v Edge mali „nakopnúť“ výkon podľa spoločnosti až o 41 % a jej prehliadač povýšiť aj nad konkurenčný Chrome. Konkrétne porovnanie s ostatnými prehliadačmi Microsoft neposkytol.

Pri pohľade na trhový podiel však vychválený Edge od dominantného Chromu značne uteká. Najpopulárnejší prehliadač totiž podľa štatistík s prehľadom vedie a drží si takmer 65 % podiel, zatiaľ čo prehliadač Microsoftu mal ešte v apríli podiel len necelých 3,4 %.

Microsoft ale aktuálne pracuje aj na separátnom režime výkonu pre Edge, ktorý by mohol jeho možnosti a výkon ešte viac vylepšiť. Nateraz však nie je jednoznačne potvrdené, o koľko je nový Edge vo verzii 91 lepší od nového Chromu v rovnomennej verzii alebo iných konkurentov.

Zdroj: The Verge, StatCounter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú