Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Modernizácia operačného systému Windows 10 používateľov pripravila už o niekoľko užitočných funkcií či aplikácií, ktoré boli dostupné v starších verziách systému. Teraz Microsoft zatĺka posledné klince do rakvy aj často využívanému nástroju „Programy a Funkcie“, informoval portál TechRadar.

Programy a Funkcie je nástroj, ktorý je súčasťou ovládacieho panela. Jeho úlohou je zobrazenie všetkých nainštalovaných aplikácií, ktoré dokáže používateľ jednoducho menežovať, či už sa jedná o základné nastavenia, aktualizácie či odinštalovanie samotnej aplikácie.

S príchodom Windows 8 sa však v systéme objavila nová služba Nastavenia, ktorá má reprezentovať akúsi modernejšiu alternatívu ovládacieho panela. Vo Windowse 10 je už služba Nastavenia plná veľkého množstva užitočných funkcií, medzi ktoré patrí aj možnosť „Aplikácie a Funkcie“, čo má byť alternatíva k staršej službe z ovládacieho panela.

Doteraz si používateľ mohol vybrať, akou cestou bude spravovať svoje nainštalované aplikácie, no po novom má Microsoft po kliknutí na možnosť Aplikácie a Funkcie v Ovládacom paneli používateľa presmerovať do okna Aplikácie a Funkcie, ktoré je súčasťou Nastavení, píše WindowsLatest.

Microsoft tak jasne naznačuje, že celý operačný systém sa snaží zjednotiť a v budúcnosti môžme zrejme očakávať úplne odstránenie Ovládacieho panela.

Zdroj: WindowsLatest, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú