Microsoft už nejakú dobru pracuje na novom operačnom systéme Widnows 10X, ktorý bude určený pre zariadenia s dvomi obrazovkami a taktiež príde s modernejším dizajnom systému nazývaným Fluent Design. Microsoft teraz odhalil asi stovku nových ikon spolu s novým logom, ktoré zapadajú do konceptov Fluent dizajnu, informuje portál TheVerge.

Už v novembri sme sa mohli pozrieť na kompletne prepracované ikony balíka Office, ktoré sa nesú v novom a modernom dizajne Fluent, ktorý bude súčasťou Windows 10X, ale aj klasického Windowsu 10, píše TechRadar. Zmena dizajnu ikon prináša okrem nových tvarov aj nové a jednotnejšie farby.

Vývojári sa vo veľkej miere hrali aj s farebným gradientom, ktorý sa nachádza na väčšine ikon a pôsobí veľmi moderne. Hlavným dôvodom, ktorý viedol Microsoft k takejto ráznej zmene dizajnu je fakt, že niektoré dizajnové prvky, no hlavne ikony, boli už príliš zastaralé a v systéme sa nachádzali niekoľko desiatok rokov.

Zmeny sa dočkalo aj logo systému, ktoré bude rovnako tvorené farebným gradientom. Ten budú vytvárať samotné štvorce, z ktorých každý dostane mierne odlišný odtieň modrej farby.

Twitter / En24News

Zdroj: TheVerge, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú