Nástroj na defragmentáciu disku je súčasťou Windowsu už niekoľko rokov. Funkcia však prestala fungovať korektne po májovej aktualizácii. Ako však upozornil BleepingComputer, správa o zmenách vo verzii 19042.487 hovorí, že táto funkcia by mala byť opravená s príchodom veľkej aktualizácie 20H2.

Ako sme písali už v predchádzajúcom článku, jedna z posledných veľkých aktualizácii Windows 10 priniesla aj problémy spojené s funkciou optimalizácie jednotiek. Defragmentačná aplikácia nezaznamenáva dátumy optimalizácie, čo má mať za následok ďalšie problémy.

Kvôli chybe v zápise teda dochádza k častej optimalizácii disku, hoci mohla byť posledná optimalizácia spustená len prednedávnom. Príliš častou defragmentáciou sa môže značne skrátiť životnosť hlavne SSD diskov.

Screenshot/FonTech

Ako poznamenal portál WindowsLatest, používatelia zapojení do Insider programu už majú túto funkciu opravenú a čoskoro by sa tak mala dostať von aj pre ostatných používateľov. Tí, ktorí nesťahujú voliteľné aktualizácie Windows 10, dostanú opravu prostredníctvom takzvanej „Patch Tuesday“, teda pravidelnej utorkovej aktualizácie.

Zdroj: BleepingComputer, WindowsLatest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú