Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Webový prehliadač Microsoft Edge získava zásadnú bezpečnostnú funkciu, ktorá sa nazýva Password Monitor. Ako informuje portál Engadget, Password Monitor ťa upozorní, ak bolo niektoré z tvojich hesiel súčasťou úniku či hackerského útoku.

Na začiatok treba zdôrazniť, že ako celok nie je Password Monitor od Microsoftu žiadnou prevratnou novinkou a podobné funkcie už niekoľko rokov používame v prehliadačoch Chrome, Firefox či v rôznych správcoch hesiel ako 1Password alebo LastPass.

Password Monitor však využíva na správu hesiel takzvané homomorfné šifrovanie, vďaka čomu nebude môcť nikto z Microsoftu nijakým spôsobom získať prístup k používateľským heslám.

Ako informuje ZDnet, verzia Edge 88 okrem toho prináša synchronizáciu histórie a otvorených kariet naprieč zariadeniami, ktoré sú medzi sebou prepojené jedným Microsoft účtom. Novinkou sú tiež takzvané „spiace karty“, čo znamená, že na neaktívnych oknách a kartách budú pozastavené všetky bežiace procesy, aby sa šetril výkon počítača. Aktualizáciu na Edge 88 už Microsoft začal šíriť medzi používateľov.

Zdroj: Engadget, ZDnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú