Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Už pri prvom predstavení prehliadača Microsoft Edge boli ukázané jeho schopnosti ušetriť drahocennú energiu, na čo si potrpia hlavne majitelia notebookov či tabletov s operačným systémom Windows 10.

Staro-nový prehliadač Microsoft Edge sa len nedávno dostal do otvoreného beta testovania, ktoré je relatívne stabilné. Aj bežní používatelia si tak môžu vyskúšať prepracovaný prehliadač od Microsoftu, ktorý beží na engine Chromium. Medzi nevýhody enginu však patrí vkladanie mediálneho obsahu do vyrovnávacej pamäte, čo negatívne vplýva na spotrebu energie – informuje Windows Latest.

Windows Latest

Spoločnosť Microsoft ale prišla s experimentálnou funkciou, ktorá automaticky vypína zbytočné cachovanie pri sledovaní audiovizuálneho obsahu, čím sa znižuje využitie disku a zlepšuje výdrž batérie. Podľa pracovníka Microsoftu sa pri pozeraní 5 minútového videa v 720p znížila spotreba v priemere o 79mW.

Funkciu si môžeš zapnúť po presmerovaní na stránku edge://flags a vyhľadaní nastavenie Turn off caching of streaming media to disk. Následne už len stačí reštartovať prehliadač. Funkcia je dostupná zatiaľ len vo verzii Canary.

Zdroj: Windows Latest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú