Microsoft oznámil definitívny dátum, kedy ukončí podporu pre ikonický prehliadač Internet Explorer 11. Spolu s ním prestane podporovať aj staršie verzie prehliadača Edge, ktoré ešte neboli postavené na Chromium jadre, informoval portál The Verge.

Aktualizované 20. mája 2021:

Internet Explorer čaká po 26 rokoch od prvého vydania konečný „klinec do rakve“. Microsoft opäť potvrdzuje predošlé informácie a pripomína, že tento archaický a mnohými preklínaný prehliadač nadobro skončí.

Definitívny koniec ho čaká 15. júna v roku 2022, kedy bude Internet Explorer oficiálne vyradený aj ako desktopová aplikácia. Podporu v balíku Microsoft 365 a ďalších aplikáciách však stratí už 17. augusta tohto roka.

Zobraziť celú galériu (0)
Screenshot/internetexplorer/YouTube

Spoločnosť preto odporúča používateľom, ktorí stále IE využívajú, aby do tej doby prešli na modernejší prehliadač Edge. Pôvodná verzia tejto aplikácie taktiež stráca podporu a dostupný preto bude už len nový Edge postavený na jadre Chromium.

Internet Explorer je už pritom mnohými zabudnutý prehliadač, ktorého trhový podiel klesá každým mesiacom. Podľa štatistík Counter Stat mal prehliadač v apríli tohto roka už len mizivý 0,71 % podiel a aj preto je pravdepodobné, že sa jeho koniec nedotkne príliš veľkého počtu používateľov.

Pôvodný článok:

Zdá sa, že presne o rok to už bude mať nenávidený Internet Explorer nadobro spočítané. Microsoft totiž včera oznámil, že balík aplikácií Microsoft 365 ukončí svoju podporu pre prehliadač IE 11 k 17. augusta 2021.

Ešte o pár mesiacov skôr, presne 30. novembra, stratí podporu v IE 11 aj četovacia a kolaboračná aplikácia Microsoft Teams a 9. marca 2021 bude ukončená aj podpora starších verzii prehliadača Edge, píše portál Cnet.

Koniec podpory znamená aj ukončenie vydávania bezpečnostných aktualizácií. Microsoft používateľom starého Exploreru odporúča využívať najnovší Edge, ktorý je upravený tak, aby vedel pracovať aj so staršími webovými aplikáciami vytvorenými priamo pre Internet Explorer.

Zdroj: TheVerge, Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú