Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Cestujúci košickou mestskou hromadnou dopravou (MHD) môžu po novom využiť aj virtuálny cestovný lístok. Jeho predaj cez mobilnú aplikáciu Hopin spúšťa Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) od pondelka. Takýto cestovný lístok bude prestupný, ponúka šesť variantov časovej platnosti a využiť ho možno vo všetkých prostriedkoch košickej MHD. TASR o tom informovala hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová.

Aplikácia umožňuje zakúpenie časových cestovných lístkov s platnosťou do siedmich dní. Ide o multifunkčnú platformu pre nákup základných prestupných virtuálnych cestovných lístkov, zakúpiť si ich s odloženou platnosťou nie je možné.

Lístky sú platné po úspešnom prevedení platby a uplynutí stanoveného časového intervalu. Medzi úspešným vykonaním platby a začiatkom platnosti cestovného lístka je stanovený časový limit približne dve minúty,“ spresnila Petrušová s tým, že cestujúci smie nastúpiť do vozidla až po začatí platnosti virtuálneho cestovného lístka.

Uvedenú aplikáciu si možno stiahnuť prostredníctvom Google Play, App Store aj Huawei AppGallery, prípadne cez webovú stránku www.hopin.sk. Po registrácii v aplikácii si možno nabiť kredit pridaním platobnej karty. Aktuálne sa dá nabiť kredit v hodnotách päť, desať alebo 15 eur.

V aplikácii je možné mať v jednom momente zakúpených a aktívnych maximálne 40 virtuálnych cestovných lístkov. K dispozícii sú nasledovné typy: 30 minút (základný), 60 minút (základný), 24 hodín (základný), 7 dní (základný), 60 minút (batožina, zviera) a 60 minút rodinný (platný len počas voľných dní),“ uviedla.

Virtuálny cestovný lístok okrem informácií o jeho platnosti obsahuje aj QR kód. V prípade potreby ho pracovník prepravnej kontroly naskenuje.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú