Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnoť LG môže byť prvou na svete, ktorá predstaví ohybný smartfón, ktorého displej bude plne prehľadný. Patent ukazuje unikátny dizajn zariadenia, aj keď o transparentnom zariadení reči kolovali aj skôr. 

Len včera zverejnil patentový úrad v USA dokument, v ktorom ukazuje patent spoločnosti LG na priehľadný ohybný  displej. Podaný bol pred viac ako tromi rokmi, no až teraz ho úrad schválil a uverejnil. Zariadenie sa skladá z dvoch obrazoviek, ktoré môžu nezávisle od seba zobrazovať informácie a to buď priehľadné, alebo nepriehľadné. Stupeň priehľadnosti pritom závisí od uhlu, pod ktorým sa zariadenie drží.

priehľadný ohybný displej
LetsGoDigital

Ak je priehľadnosť vyššia ako 20 %, automaticky sa aktivuje zadná dotyková plocha, cez ktorú je možné zariadenie ovládať. Pred nasadením takéhoto zariadenia je však ešte veľa prekážok, s ktorými sa výrobca musí popasovať. Nie je však tajomstvom, že LG pracuje na vlastnom skladacom smartfóne a výrobou priehľadných panelov má už tiež skúsenosti. Kombinácia týchto dvoch parametrov by tak nemusela byť vôbec zlá.

Zdroj: LetsGoDigital

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú