V texte boli použité materiály TASR.

V piatok došlo k vážnym problémom vo vzdušnom priestore Nemecka v dôsledku technickej chyby v systéme letovej prevádzky. Táto dočasná chyba spôsobila výpadok letových plánov a údajov o počasí, čo viedlo k omeškaniam a rušeniam letov po celej krajine. Nemecké centrum riadenia letovej premávky (DFS) oznámilo, že problém sa podarilo vyriešiť okolo 10:25, no následky pretrvávali ešte niekoľko hodín.

Výrazné meškania na letisku vo Frankfurte

Najväčšie nemecké letisko vo Frankfurte nad Mohanom zaznamenalo „rozsiahle meškania a rušenie letov“. Prevádzkovateľ letiska Fraport uviedol, že zrušených bolo približne 70 letov. Spoločnosť však neočakáva ďalšie významné rušenia, keďže chyba bola odstránená. Cestujúcim však odporučila, aby si sledovali aktuálne informácie o svojich letoch na webových stránkach aerolínií, keďže môže ešte chvíľu trvať, kým sa situácia úplne stabilizuje.

Lufthansa zasiahnutá, no diaľkové lety sú v poriadku

Letecká spoločnosť Lufthansa potvrdila, že sa narušenie dotklo niektorých jej letov, avšak diaľkové lety zostali neovplyvnené. Napriek tomu môže mať výpadok systému vplyv na vnútroštátne a európske lety počas celého dňa.

Dopad na cestujúcich

Ak si plánoval letieť v piatok z Nemecka, určite si skontroluj svoj let online. Chyba síce bola odstránená, no meškania môžu pretrvávať, kým sa znovu načítajú všetky stratené údaje v systéme.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú