Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple na jarnej konferencii predstavil vedľa nového iPadu Pro, iMacu a Apple TV aj dlho očakávané príslušenstvo AirTag. Aj keď s veľkou pravdepodobnosťou ide o jedno z najlepších lokátorov na trhu, neobchádzajú ho drobné problémy, informuje 9to5Mac.

AirTag sú drobné lokátory o veľkosti priemernej mince, pričom ich šasi je tvorené z dvoch materiálov – z bieleho plastu a lesklej nehrdzavejúcej ocele. Vzhľadom na primárne zameranie príslušenstva, napríklad ako prívesok kľúčov, oba materiály majú tendenciu sa okamžite po vybalení poškriabať.

Zdroj sa odvoláva na recenziu produktu od portálu The Verge, respektíve Twitter príspevok ich  redaktora Dietera Bohna. Ten sa v ňom sťažuje, že už po prvých hodinách pomerne šetrného používania sú jeho AirTagy poškriabané. Potvrdzuje to aj najväčší technologický YouTuber súčasnosti Marques Brownlee.

The Verge pritom v recenzii prirovnáva schopnosť škriabania AirTagov k prvým iteráciám iPodu Nano, ktorý sprevádzalo podobne rýchle poškodzovanie krytu bez zapríčinenia používateľa.

Samozrejmosťou je, že na funkcionalitu AirTagu samotného to vplyv nemá, no ide o pomerne dôležitú informáciu pre niekoho, kto ich plánuje mať zavesené na viditeľnom mieste. Vzhľadom na to, že väčšina obalov je navrhnutá, aby nepokryla obe strany súčasne, k drobným šmuhám dochádza aj po uložení v puzdre.

Zdroje: 9to5Mac, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú