Spoločnosti BOE sa technológiu snímača odtlačkov prstov podarilo dostať pod LCD displej. Doteraz bola súčasťou OLED panelov, ktoré sa zvykli vyskytovať v drahších smartfónoch.

Zdá sa, že technológiu snímačov odtlačkov prstov pod displejom si budú môcť čoskoro vyskúšať aj majitelia smartfónov nižších tried. Ako informuje portál Android Authority, spoločnosti BOE sa podarilo snímače odtlačkov prstov dostať pod LCD displeje. Tie boli od svojich začiatkov implementované pod OLED displeje, čo ich výskyt obmedzilo na drahšie smartfóny vyšších stredných tried a vlajkových lodí.

Zobraziť celú galériu (0)
Screenshot/VivoGlobal/YouTube

Implementácia snímačov pod LCD displeje bola samozrejme ťažšia úloha, nakoľko OLED displeje sú tenšie a umožňujú lepšie prenikanie svetla pre optické snímače a tiež vĺn ultrasonického snímača. Otázkou zostáva rýchlosť snímania snímačov pod LCD displejmi a či sa dokážu aspoň trochu vyrovnať tým pod OLED displejmi. Podľa informácii portálu DigiTimes by sa snímače odtlačkov prstov pod LCD displejmi mali začať masovo vyrábať už koncom roka 2019.

Zdroj: Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú