Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij uviedol do platnosti minulotýždňové rozhodnutie tamojšej Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny (RNBOU) o sankciách týkajúcich sa viacerých ruských médií. Informoval o tom web ruskej televíznej stanice Dážď TV, ktorú pred niekoľkými dňami Moskva označila za „zahraničného agenta“.

Na sankčnom zozname sa nachádza spoločnosť Rostelekom či vydavateľ novín Vedomosti, Moskovský Komsomolec a Zavtra. Sankcie zasiahli aj portály Anna-News, PolitExpert a Narodnije Novosti patriace do portfólia ruského miliardára Jevgenija Prigožina, podnikateľa z Petrohradu a jedného z najbližších ľudí ruského prezidenta Vladimira Putina.

Sankcie zahŕňajú blokovanie aktív, obmedzenie obchodných operácií, zastavenie používania sietí či blokovanie internetových zdrojov. Zelenskij v ostatných mesiacoch uvalil sankcie na množstvo ruských médií ako Rossija 24, NTV alebo Prvý kanál, banky Sberbank či VTB, letecké spoločnosti Aeroflot, Ural Airlines a Rossija i mnohých podnikateľov. Medzi nimi sú generálny riaditeľ firmy Rostech Sergej Čemezov, niekdajší šéf spoločnosti Rusal Oleg Deripaska, generálny riaditeľ Gazpromu Alexej Miller a ďalší.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú