Spoločnosť Honda sa stala terčom kybernetického útoku, ktorý má vplyv na prevádzku po celom svete. „Firma Honda potvrdzuje, že jej systémy napadli kyberzločinci,“ uviedli v oficiálnom stanovisku zástupcovia japonskej značky.

Spresnili, že v dôsledku útoku nemali prístup k vlastným počítačovým serverom, nemohli využívať e-mail a interné systémy. „Dopad pocítila aj výroba mimo Japonska. Pracujeme na minimalizovaní dopadu a obnove plnej funkčnosti výrobných, predajných a vývojových činností,“ dodali.

Firma uviedla, že počas externého útoku sa „vírus rozšíril v jej systéme“, no bližšie detaily neprezradili. Spoločnosť potvrdila, že pozastavila činnosť vo Veľkej Británii, Severnej Amerike, Turecku, Taliansku a Japonsku. Dúfa však, že niektoré postihnuté prevádzky sa dostanú do online priestoru už dnes alebo neskôr počas tohto týždňa.

Niektorí odborníci na kybernetické útoky si myslia, že zločinci použili ransomware, čo môže znamenať, že hekeri mohli šifrovať údaje alebo zamedziť Hodne prístup k jej IT systémom. Firma potvrdila, že jej žiadne dáta neukradli. „V tomto momente registrujeme len minimálne obchodné škody,“ vyhlásili.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú