Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft oficiálne ukončil podporu pre Windows 7 len pre pár dňami, pričom symbolicky bola vydaná bezpečnostná záplata, ktorá opravovala najnovšie chyby. Paradoxne, samotná aktualizácia jednu obsahovala.

Ako sme nedávno informovali, po nainštalovaní aktualizácie KB4534310 sa pozadie pracovnej plochy, ktoré je nastavené na „roztiahnuté“ („Stretch“) môže v niektorých prípadoch zobrazovať ako úplne čierne. Postihnuté touto chybou majú byť zariadenia so systémom Windows 7 SP1 a Windows Server 2008 R2 SP1. Dôvod tejto chyby neupresňuje ani samotná spoločnosť a hoci to nie je nič strašné, ide minimálne o kuriózny prípad.

Screenshot/Microsoft

Pôvodne malo pomôcť odinštalovanie danej aktualizácie, čím však používateľ príde o najnovšie bezpečnostné záplaty. Po novom však stačí zvoliť si niektorú inú možnosť prispôsobenia pozadia, alebo využiť niektoré z oficiálnych pozadí.

Spoločnosť navyše prisľubuje nápravu, ktorá by mala prísť v priebehu februára. Avšak dostupná bude len pre tých zákazníkov, ktorí majú zakúpený rozšírený balík bezpečnostných aktualizácií.“Obyčajní“ používatelia majú smolu a ďalšej aktualizácie (ani tej opravnej) sa s veľkou pravdepodobnosťou už nedočkajú.

[Aktualizácia 15:30] Spoločnosť Microsoft po nátlaku zo strany používateľov potvrdila, že opravná aktualizácia bude dostupná pre všetkých používateľov systému Windows 7 a nie len tých, ktorí majú zaplatenú rozšírenú podporu. 

Zdroj: The Verge, Microsoft

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú