Len nedávno sme písali o novom trende v ťažení kryptomien – presúvaní minerských staníc často aj naprieč celým svetom. Ako teraz informuje Futurism, kryptoťažiari sa snažia rôzne obmedzenia obchádzať ďalšími svojskými spôsobmi.

Portál, opierajúci sa o údaje média Curbed, naznačuje, že najväčší ťažiari kryptomien zháňajú staré fabriky, ktoré by vedeli využiť na hosťovanie svojich rigov. Zatiaľ čo v Číne museli kvôli obmedzeniam mineri presunúť celé stanice do štátov, kde ich načakali obmedzenia, Američania majú tendenciu skupovať nevyužívané továrne.

Jedna z najväčších amerických spoločností zaoberajúca sa ťažbou kryptomien Core Scientific sa pomaly, ale iste sťahuje do opustenej továrne Levi. Kryptoťažiari totiž hľadajú priestory, ktoré nielenže sú dostatočne veľké pre ich stanice, ale majú dobre vyriešené vetranie, chladenie a ideálne aj vlastný zdroj energie.

Core Scientific si teda bývalú textilnú továreň vybral najmä z dôvodu prítomnosti vodnej priehrady. Firma Greenridge Generation na druhej strane zakúpila dokonca celú tepelnú elektráreň.

Screenshot / YouTube / Mining Chamber

Ide o narastajúci trend v Texase, Kentucky a južnej Dakote, teda v štátoch, kde sa zatiaľ environmentálne obmedzenia, ako napríklad v štáte New York, nedostavili. Aj keď sa však viaceré spoločnosti približujú k udržateľnému fungovnaiu, nie je všetko tak ružové, ako sa môže zdať.

Vyzerá to ale tak, že ako Američania, tak aj Číňania sťahujúci svoje vybavenie do susedných, ale aj vzdialenejších štátov, reštrikcie obchádzajú, než by ich mali naozaj riešiť. Je teda len otázkou času, kedy takéto správanie doženie k obmedzeniam vedenie štátov aj tých krajín, ktorých sa to teraz netýka.

Zdroje: Futurism, Curbed

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú