Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nové vlajkové lode série Galaxy S21 boli predstavené. Všetky novinky sme zhrnuli v tomto článku a isto ti neuniklo, že už vo svojom balení nemajú nabíjací adaptér. Zdá sa, že Samsung sa rozhodol v nastolenom trende pokračovať aj pri ďalších zariadeniach, informoval portál The Verge.

Spoločnosť Samsung toto rozhodnutie oznámila v sekcii otázok a odpovedí na svojom webe. Dôvod je veľmi prostý, udržateľnosť. Samsung totiž zistil, že čoraz viac používateľov smartfónov série Galaxy opakovane používa príslušenstvo zo starších zariadení. Aj spotrebitelia sa čoraz viac usilujú žiť ekologickejšie, a preto im Samsung ako výrobca nechce servírovať zbytočný elektronický odpad.

Samsung Galaxy S21. Zdroj: Samsung

Odstraňovanie nabíjačiek zo smartfónov série Galaxy však bude postupné. Lacnejšie modely tak zrejme tento trend príjmu o niečo neskôr, ich používatelia sú totiž o niečo konzervatívnejší a nemuseli by sa so zmenou úplne stotožniť.

Už predstavené modely, ako Galaxy Note 20 Ultra či Galaxy Note 10, ktoré sa stále predávajú, si nabíjačku v balení ponechajú. Samsung tak nebude meniť balenie už existujúcich vlajkových modelov, ako to urobil napríklad Apple. Apple totiž už neponúka nabíjačku ani pri starších zariadeniach, ako iPhone 11, iPhone XR či iPhone SE 2020.

Zdroj: The Verge, Samsung

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú