Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Koronavírus je na Slovensku už vyše týždňa, a napriek tomu, že si u nás zatiaľ našťastie nevyžiadal žiadne obete na životoch, je jeho šírenie veľmi nebezpečné. Občania mohli doposiaľ kontaktovať verejné úrady na číslach 0800 221 234 (NCZI) alebo 0917 222 682 (ÚVZ SR), avšak odteraz to pôjde aj o čosi jednoduchšie, informuje ako prvý portál Živé.sk.

Na oficiálne call centrum Národného centra zdravotníckych informácií pre koronavírusové ochorenia sa bude dať odteraz zavolať aj prostredníctvom čísla *0123, ktoré ťa presmeruje priamo na infolinku. Volanie je bezplatné, a na skrátené číslo môžu volať zákazníci všetkých mobilných operátorov, ale aj zo všetkých pevných sietí na Slovensku.

Zobraziť celú galériu (0)
Pixabay (Úprava redakcie)

Číslo volajúceho však musí byť bežné, a nie za ústredňou ako býva napríklad vo firmách. V takom prípade musí novú skratku povoliť správca. Informáciami o novom víruse na Slovensku a vo svete ťa zásobujeme aj my, pričom okrem aktuálneho prehľadu šírenia nákazy sme sa pozreli aj na to, ako dlho vydrží koronavírus na jednotlivých povrchoch, a prinášame ti aj výber ochranných respiračných rúšok či výhody, ktoré ti ponúkajú technologické firmy.

Zdroj: Živé.sk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú