Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Obľúbená futbalová séria Pro Evolution Soccer prejde zásadnými zmenami. Ako informuje IGN, Konami už túto na jeseň plánuje v novom futbalovom ročníku zaviesť výrazné zmeny a v mnohých smeroch pôjde o úplne novú hru.

Futbalová séria sa stane plne digitálnou a predovšetkým bude dostupná zadarmo v rámci modelu „free to play“. Znamená to, že jadro hrateľnosti bude hráčom sprístupnené bezplatne, za kozmetické doplnky a bonusový obsah si však budú musieť zaplatiť.

Mení sa aj engine, Konami necháva vývoj hry na vlastnom engine s názvom FOX minulosti a séria sa presunie k Unreal Engine 4, čo dá vývojárom citeľne väčšie možnosti. Veľkou zmenou rovnako prejde aj samotný názov hry. Zo zaužívaného Pro Evolution Soccer, známeho tiež ako PES, sa teraz stane jednoducho eFootball.

Dobrou správou rovnako môže byť, že po vydaní na konzoly a PC budú v zime nasledovať aj verzie pre Android a iOS. Zároveň každý rok nebude prichádzať nová verzia hry, namiesto toho hráči dostanú ročné aktualizácie, ktoré budú tiež zdarma.

Ako bolo naznačené, súčasťou novinky budú aj bonusové módy a DLC. V základe sa chystá 9 tímov, za ktoré sa bude dať hrať, ostatné budú k stiahnutiu alebo sa ďalšie súčasti pridajú neskôr počas roka. Súčasťou by však mal byť aj mód vytvárania tímu.

Pripomeňme, že podobnú filozofiu už čoskoro plánuje raziť aj spoločnosť EA so svojou značkou FIFA. Tá by mala byť už od budúceho ročníka rovnako dostupná zadarmo.

Zdroj: IGN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú