Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nie je tajomstvom, že výrobná cena vlajkových lodí je mnohokrát násobne nižšia, než je predajná cena. Samotná cena dielov nie je však to jediné, čo sa do výslednej sumy pretavuje. Potrebné je zohľadniť aj ďalšie náklady ako vývoj, platy, reklama a v neposlednom rade samotná marža výrobcu.

Najnovší Samsung Galaxy S20 Ultra patrí medzi najdrahšie vlajkové lode na trhu. Na Slovensku je jeho cena stanovená na 1349 €. Ide o horibilnú sumu, ktorá je však v porovnaní s inými modelmi a vzhľadom na použité komponenty relatívne adekvátna. Ich cena, o ktorej informuje 9to5Google a TechInsights však môže niektorých prekvapiť.

TechInsights

Ako ukazuje grafika vyššie, medzi najdrahšie použité komponenty sa zaraďuje 6,9” Dynamic AMOLED displej s QuadHD+ rozlíšením, ktorého cena je 67 dolárov. Pomerne draho vyšiel výrobcu aj procesor Snapdragon 865 (81 dolárov).

Prekvapivo najdrahšou položkou je fotoaparát (107,50 dolárov), ktorý tvorí viac ako 1/5 z celkovej výrobnej sumy (528,50 $). Nepochybne aj týchto 5 snímačov sa výrazne podpísalo za výslednú cenu zariadenia. Pravdou však ostáva, že aj v tomto prípade je výrobná cena 1/3 tej predajnej. 

Zdroj: 9to5Google, Tech Insights

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú