Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kalifornia vyhlásila stav núdze v súvislosti s prvým zaznamenaným úmrtím na koronavírus, ktorý zvýšil celkový počet obetí tejto epidémie v USA na 11. V nemocnici v blízkosti Sacramenta podľahol ochoreniu 71-ročný muž, ktorý mal aj iné zdravotné problémy a bol na okružnej plavbe v Mexiku, uviedli úrady.

V súčasnosti registrujú v USA už najmenej 150 pacientov s ochorením COVID-19 v 16 amerických štátoch. Desať z 11 úmrtí hlási štát Washington, epidémia sa však šíri aj v Texase a Nebraske.

Washington a Florida vyhlásili stav núdze už cez víkend, aby zabránili šíreniu nového korovavírusu. Biely dom v tejto súvislosti v stredu nariadil celoštátne testy. Viceprezident Mike Pence uviedol, že ktorýkoľvek Američan môže byť otestovaný na koronavírus, pokiaľ to nariadi lekár. Niektorí zdravotnícki predstavitelia obviňujú administratívu prezidenta Donalda Trumpa, že na epidémiu reaguje pomaly.

Celosvetovo sa novým koronavírusom, ktorý spôsobuje respiračné ochorenie COVID-19, nakazilo už vyše 94-tisíc ľudí a podľahlo mu vyše 3 200 osôb.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú