Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dnes sa mediálnym svetom prehnala oficiálna správa, že v Prahe prebehla začiatkom tohto týždňa razia, ktorej cieľom boli podľa denníka MF Dnes spoločnosť Platon Life a jej zakladatelia – manželia Daniel a Júlia Tannerovi. Dôvodom je podozrenie tamojšej polície, že v prípade tejto spoločnosti obchodujúcej s kryptomenami ide o Ponziho schému. Platon Life je známy aj na Slovensku a jej kryptomenu PlatonCoin môže vlastniť množstvo Slovákov.

Po medializovaných informáciách vydala poškodená spoločnosť stanovisko, v ktorom sa ohradzuje, že Platon Life riadne plní všetky svoje záväzky voči všetkým svojim klientom i partnerom a zo strany klientov ani partnerov nebola do tejto doby vznesená akákoľvek oficiálna sťažnosť alebo začaté akékoľvek konanie.

„V súčasnej dobe prebieha vyšetrovanie, v rámci ktorého nebolo vznesené proti spoločnosti žiadne obvinenie. Spoločnosť aj jej zástupcovia poskytujú plnú súčinnosť všetkým štátnym úradom, vrátane poskytnutia prístupu k všetkým informáciám a údajom“, píše sa v oficiálnej správe.

Firma taktiež tvrdí, že dokladom transparentnosti podnikania je napríklad aj to, že Platon Life LTD bola 8. decembra 2021 zaregistrovaná pod registračným číslom 828887 do UNGM (UN Global Marketplace), zriadeného OSN v neposlednom rade sa tiež zaviazala k plneniu striktných požiadaviek na transparentnosť a etiku podnikania kódexu pre členov registra transparentnosti EÚ, kam bola zaregistrovaná v novembri 2021.

Kauzu budeme aj naďalej monitorovať.

Nižšie je oficiálne stanovisko v plnom znení: 

Spoločnosť Platon Life riadne plní všetky svoje záväzky voči všetkým svojim klientom i partnerom a zo strany klientov ani partnerov nebola do tejto doby vznesená akákoľvek oficiálna sťažnosť alebo začaté akékoľvek konanie.

Ďalej spoločnosť Platon Life ako aj jej zakladatelia plnia riadne všetky svoje finančné a právne povinnosti, vyplývajúce z predmetu podnikania spoločnosti. V súčasnej dobe prebieha vyšetrovanie, v rámci ktorého nebolo vznesené proti spoločnosti žiadne obvinenie. Spoločnosť aj jej zástupcovia poskytujú plnú súčinnosť všetkým štátnym úradom, vrátane poskytnutia prístupu k všetkým informáciám a údajom.

Ďalej je nutné oznámiť, že nikto z PR oddelenia spoločnosti Platon Life nebol kontaktovaný ani telefonicky ani e-mailom za účelom oficiálneho vyjadrenia alebo komentovania týchto zavádzajúcich informácií pre médiá, hoci niektoré médiá tvrdia niečo úplne iné.

Spoločnosť Platon Life postupne vybudovala niekoľko služieb a produktov, ktoré dohromady vytvárajú ekosystém Platon Life. Základné súčasti ekosystému Platon Life sú zabezpečená a poistená digitálna peňaženka Platon Wallet, obchod Platon Store a aukčný portál Platon Aukcie.

Z dôvodu zaistenia bezpečnosti a rýchlosti transakcií medzi jednotlivými súčasťami ekosystému a klientmi bola zvolená forma digitálnej meny. Digitálna mena PlatonCoin poskytuje výhody technológie blockchain v kombinácii s bezpečnostnými zárukami silných partnerov, ako sú Broadcom a Tatum, poistenou peňaženkou a zákazníckym servisom. PlatonCoin v súčasnej dobe funguje na blockchaine Etherea.

Spoločnosť Platon Life bola založená v roku 2017 a v spolupráci so silnými partnermi vyvinula služby a produkty, ktoré získali opakovanú podporu týchto partnerov aj v nasledujúcich rokoch. Jedným z partnerov je napríklad Microsoft for Startups, ktorý sa v roku 2021 rozhodol ešte zvýšiť svoju podporu a poskytnúť ďalšie prostriedky na rozvoj firmy.

Dokladom transparentnosti podnikania Platon Life je napríklad aj to, že spoločnosť Platon Life LTD bola 8. decembra 2021 zaregistrovaná pod registračným číslom 828887 do UNGM (UN Global Marketplace), zriadeného OSN v neposlednom rade sa tiež zaviazala k plneniu striktných požiadaviek na transparentnosť a etiku podnikania kódexu pre členov registra transparentnosti EÚ, kam bola zaregistrovaná v novembri 2021.

Spoločnosť Platon Life sa teda týmto ohradzuje voči nepriamym a nepodloženým informáciám špekulatívneho charakteru v médiách, ktoré sú zjavnou snahou o poškodenie dobrého mena spoločnosti a jej zakladateľov, Daniela a Julie Tannerových.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú