Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nový diel populárnej hernej série The Elder Scrolls sa takmer s istotou stane exkluzívnou značkou konzol Xbox a PC. V rozhovore s magazínom GQ to potvrdil šéf hernej divízie, Phil Spencer.

Konkrétne Spencer naznačil, že budúcnosť nového dielu Elder Scrolls spája predovšetkým s Xboxom a aj keď nechce trestať konkurenčné konzoly, má ambíciu predstaviť majiteľom Xboxu kompletný balíček toho, čo Microsoft môže ponúknuť.  „To platí aj v prípade Elder Scrolls VI, rovnako ako aj pri akejkoľvek inej z našich značiek,“ povedal Spencer.

V minulosti sa síce Spencer na margo Elder Scrolls vyjadril v duchu, že je ťažké predstaviť si hru ako konzolovú exkluzivitu, nikdy však nevyvrátil, že Microsoft sa o niečo podobné nepokúsi.

Koniec koncov akvizícia ZeniMax Media, pod ktorú spadá aj vývojárske štúdio Bethesda stojace za The Elder Scrolls, Microsoft vyšla na 7 a pol miliardy dolárov a dalo sa očakávať, že spoločnosť z nej bude chcieť vyťažiť čo najviac. Exkluzívne na Xbox a PC takto napríklad vyjde aj očakávaná sci-fi akcia Starfield.

Bethseda

Aj keď Spencerove vyjadrenia v hernom tábore vzbudili množstvo vášní i negatívnych ohlasov, o budúcnosti obľúbenej RPG značky sa rozhodne až omnoho neskôr. Bethesda sa momentálne sústredí na dokončenie prichádzajúcich hier Redfall, GhostWire: Tokyo či zmienenej akcie Starfield.

Isté je, že všetky zo zmienených hier sa v deň vydania dostanú aj do služby Game Pass, v ktorej Microsoft momentálne vidí svoju budúcnosť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú