Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu pohrozil v sobotu militantnému palestínskemu hnutiu Hamas v pásme Gazy „energickou odpoveďou“ po tom, čo dron riadený militantmi zhodil bombu na izraelské územie neďaleko hraničnej bariéry medzi Izraelom a pásmom Gazy. Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa AFP zo strany Hamasu išlo o vôbec prvý pokus o útok na Izrael pomocou dronu pilotovaného z pásma Gazy. Izraelská armáda po útoku uviedla, že dron vypustil „pravdepodobne výbušné zariadenie“, ktoré poškodilo jedno „vojenské vozidlo“. Počas násilností, ku ktorým došlo v piatok na hraniciach Izraela s pásmom Gazy, zastrelili izraelskí vojaci dvoch Palestínčanov vo veku 14 a 17 rokov.

Ďalších 46 osôb utrpelo zranenia. Pravdepodobne v odvete za smrť dvoch mladých Palestínčanov bolo v piatok večer z pásma Gazy vypálených na Izrael „päť projektilov“, ktoré dopadli na polia na juhu krajiny a nespôsobili nijaké škody. V reakcii na tento útok ostreľoval Izrael vojenské ciele Hamasu v pásme Gazy, pričom bolo podľa izraelskej armády zasiahnuté aj veliteľské stanovište a viacero pozícií militantov.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú